אחת הערים המיוחדות לטיול עירוני של הסטוריה, אמנות ושופינג היא ברלין ובחג המולד ( כריסטמס) בפרט.
מידע כללי על ברלין
שפה גרמנית
מטבע אירו.
קידומת 49 לגרמניה, 30 לברלין.
חשמל 220 וולט. כמו בארץ. מזג אוויר
תחבורה ציבורית בברלין
בתוך העיר עצמה יש מערכת משוכללת במיוחד של תחבורה ציבורית – אוטובוסים, רכבות קלות (S-Bahn), רכבות תחתיות (U-Bahn) וחשמליות, שכרטיס הנסיעה של כולם אחיד. berlin welcome card כרטיס קשיח שמאפשר נסיעה חינם בתחבורה ציבורית וכולל גם הנחות או כניסות לחינם לאתרים שונים. הכרטיס מגיע בכמה אופנים ומחירו תלוי במספר הימים שרוצים ( עד 6 ימים) ולאילו אזורים תרצו ( A B C ) והוא משלב בתוכו גם כניסות מוזלות למוזיאונים, אטרקציות, מסעדות, שייט ונוספים – הכל מופיע באתר. ישנה אופציה לרכוש את הכרטיס און ליין – ואז להמיר את השובר שמקבלים כאישור במייל, בכרטיס פלסטיק בשדה התעופה בברלין ( יש כאן הסבר בכל שדה היכן ניתן לאסוף את הכרטיס). יש גם אפשרות לאסוף במרכזי מידע בעיר עצמה.
ישנה אופציה גם לקנות כרטיסי נסיעה יומיים, או למספר ימים. – חשוב לוודא לכמה זמן הם טובים, האם לכל שעות היום וכל סוגי התחבורה וכמובן חשוב מאוד לזכור להחתים אותם לפני העלייה לתחבורה הציבורית !! כרטיס שלא הוחתם, גם אם נקנה בצורה מסודרת, ייחשב כאילו לא שילמתם והקנסות גבוהים מאוד. כרטיס ה welcome card יחסוך את ההתעסקות עם רכישת כרטיסים, החתמת הכרטיס, עודף וכיוצא בזה. – שוב לשיקולכם מה יותר נוח לכם ועדיף.
"חלומות ומסעות" מארח את יותם קשי - הבן שלי ( בן 16)
מתי ביקרת בברלין ?
בדצמבר 2019, לתקופה של שבועיים.
מה הייתה סיבת הביקור ?
משלחת נוער שיתופית של ערבים יהודים, יחד עם נוער גרמני .
מה היו אמצעי התחבורה בהם השתמשתם ?
במסגרת המשלחת רכשו עבורנו כרטיס יומי לתחבורה הציבורית בכל העיר. כלומר הכרטיס התאים לשלושת החלקים בעיר A B C , חשוב שתבדקו באיזה אזורים אתם מתכננים להיות ולפי זה לרכוש את הכרטיס הרלוונטי. בכניסה לכל אמצעי תחבורה ציבורית' יש מכשיר קטן, שבו עליכם להעביר את הכרטיס ולהחתים אותו' לפני שעולים לתחבורה הציבורית, ממוקם בדר"כ על הרציפים, לא תמיד בולט לעין, חפשו אותו והחתימו את הכרטיס. מי שלא יעשה זאת צפוי לקנס גבוה !!
אמצעי התחבורה מאוד נוחים ונגישים, כאשר נכנסים לכל אמצעי תחבורה ציבורית, אין שום בדיקה בטחונית ובדיקה לתוקף הכרטיס, מסתמכים על הפקחים שמסתובבים במערכת התחבורה.
מאוד נוח ונעים להסתובב ברגל.
ניווט תחבורה ציבורית וברגל דרך מובאיט ברלין movit או דרך גוגל מפות.
מקומות לינה ?
ישנו מחוץ לעיר והגענו מידי יום בתחבורה ציבורית בצורה נוחה מאוד, הגעה תוך 40 דקות.
על אילו מקומות אתה ממליץ למי שמבקר בעיר ?
אלכסנדרפלאץ הטיים סקוור של ברלין, בכריסטמס יש שם שוק מדהים מומלץ מאוד ובימים רגילים כל החנויות והמסעדות האהובות ממוקמות שם , אני ממליץ גם לעלות למגדל הטלויזיה לתצפית יפה ולאכול במסעדה. בשוק כריסטמס ישנם הרבה דוכני מזון, פופקורן בטעמים, מאפים ושוקולדים, נקניקיות .....
כיכר פוטסדאם כיכר מאוד יפה , במהלך חג המולד עומד בכיכר עץ כריסטמס גדול ומואר. בכלל, כל האיזור כולו מקושט לחג ומנצנץ, אווירה כייפית וחגיגית.
ליד תחנת רכבת פוטסדאם פלאץ – נמצא אחד משווקי הכריסטמס היפים והמיוחדים ביותר, כולל מתקני שעשועים, ממליץ להגיע גם עם ילדים, רק עמוס מאוד אז לשים לב לבטיחות אישית.
mall of berlin
קניון מאוד גדול מחולק לשניים, ניתן למצוא בו את כל החנויות והמותגים שתרצו, במודיעין הקניון, תוכלו למצוא מפה בעברית מומלץ לקחת. אפשר להעביר שם כמה שעות טובות. ממליץ להמשיך בהליכה לרחוב בן גוריון ( כן כן זה השם ),עד למבנה מרשים מבחינה אדריכלית, כולל בתי קולנוע - "סוני סנטר" sony center , אני מאוד אהבתי את המקום ובחג המולד הכל מואר ויפה מאוד. כל איזור מול אוף ברלין מאוד נחמד וממש חובה מבחינת ביקור בעיר ( בטח אם הגעתם בפעם הראשונה):
שער ברנדנבורג, האנדרטה ליהודי אירופה שנרצחו בשואה ממליץ מאוד להגיע לאנדרטה החשובה, גם אם באתם לחופשת כייפית ושופינג, אל תפספסו את האנדרטה ואת מה שהיא מסמלת.
מסעדה מומלצת פיטר פן. שירות מעולה והמבורגרים מצויינים, מאוד נעים לשבת בה ושירות מצוין.
ויטנברגפלאץ איזור המותגים היקרים, השדרה החמישית של ברלין.
חומת ברלין ישנם סיורים מודרכים, כדאי מאוד להגיע ולראות את אחד הסמלים הבולטים ביותר של העיר ברלין ואת ההסטוריה של המלחמה הקרה. גם אם לא לקחתם סיור, מומלץ לקרוא על ההסטוריה ועל נקודות הציון החשובות בחומה.
אתרים מומלצים לביקור בעיר
רובע מִיִטֵה mitte
רובע מיטה שפירושו, אמצע, הוא אחד הרבעים המרכזיים בברלין ומרוכזות בו הרבה מנקודות הציון והאטרקציות החשובות. בין היתר מגדל הטלויזיה הגבוה, כיכר אלכסנדרפלאץ ( ממנה גם יוצאים הרבה סיורים שתוכלו להזמין). מהכיכר, תוכלו להמשיך לטייל בנחת בשדרת אונטר דן לינדן . השדרה מסתיימת בשער ברנדנבורג , לאורך השדרה ניתן למצוא בתי קפה, מסעדות, חנויות וכמה מאתריה החשובים של העיר: בית האקדמיה לאמנות, בית האופרה, הספרייה הלאומית, גלריית גוגנהיים, הקתדרלה, אוניברסיטת הומבולט ועוד. אם יש לכם זמן ומעניין אתכם, תוכלו להיכנס לקתדרלה להתרשם, לעיתים יש בה קונצרטים בעיקר בתקופת הכריסטמס.
"אי המוזיאונים" , מרוכזים חמשת המוזיאונים הגדולים, יש לקנות כרטיס משולב, ממליצה לברר לפני כן באתר ולראות אילו תערוכות מתקיימות והאם מתאים לכם להיכנס למספר מוזיאונים לביקור. כמו כן, המוזיאון היהודי שנחשב אחד המוזיאונים המעניינים בעיר היה בתקופת שיפוצים, אנא בדקו לפני הגעה מה פתוח ומה יש להציע. גם יותם ממליץ למתבגרים להגיע לבקר במוזיאונים.
בעיר ישנם סיורים רבים גם בתחומי הסטוריה ומורשת, גם בתחומי אמנות וגם קולינריה.
מתחם האקשה מרקט hackescher markt
המתחם נחשב לאחת האטרקציות הצבעוניות והתוססות של ברלין, המתחם בנוי מחצרות פנימיות של מספר בתים שחוברו יחד וסביב המתחם ישנם רחובות שוקקים בחנויות, מסעדות, גלריות, חנויות עיצוב ועוד. האזור גם שוקק חיים בשעות הלילה.
שווקי פשפשים
שוק הפשפשים במאואר פארק - פתוח בימי ראשון. שוק הפשפשים 17 ביוני ( השוק הגדול) - פתוח בימי שבת וראשון.
קצת הסטוריה על גרמניה וברלין, השלטון הנאצי וגורל העם היהודי, מלחמת העולם השנייה והמלחמה הקרה
שנת 1933 ברלין הופכת לבירת הרייך השלישי בראשות הפיהרר אדולף היטלר, שהבטיח להמוני העם כי יחזיר לגרמניה את כבודה שהושפל במלחמת העולם הראשונה. בשיא מלחמת העולם השנייה הוצאה לפועל תוכנית "הפתרון הסופי" שהגו ראשי הנאצים בעיירה ואנזה. ב 8 במאי 1945 נכנעה גרמניה הנאצית והכוח עבר לשתי מעצמות העל באותה תקופה- ברית המועצות וארצות הברית.
בין נובמבר 1945 לאוקטובר 1946, נערכו בעיר נירנברג סדרת המשפטים ההסטורית על פשעי מלחמה.
ב 11 במאי 1949, חלוקה גרמניה לשתי רפובליקות נפרדות : הרפובליקה הפדרלית של גרמניה (גרמניה המערבית שבירתה בון) והרפובליקה הדמוקרטית של גרמניה (גרמניה המזרחית שבירתה ברלין המזרחית). גרמניה המערבית היתה תחת שלטון ארצות הברית והיתה בעלת צביון מערבי ונוח יותר ואילו גרמניה המזרחית תחת שלטון ברית המועצות, שלטון קומוניסטי ונוקשה. באוגוסט 1961, מקימים שלטונות גרמניה המזרחית חומה שמפרידה בין מזרח למערב ובכך נמנע המעבר בין חלקי העיר, החומה מהווה את הסמל הבולט ביותר למלחמה הקרה.
בנובמבר 1989, בעקבות הודעה של המשטר, מתחילים האזרחים בהרס החומה וביציאה לעבר עתיד חדש וטוב יותר. כשנה לאחר נפילת החומה, ב-3 באוקטובר 1990, התאחדו שתי הגרמניות למדינה אחת שבירתה היא ברלין. העיר עסקה בבנייה ושיפוץ חלקים הסטוריים וחושבים , כמו גם הקמת הרבה אנדרטאות ומוזיאונים להנצחת השואה וגורל העם היהודי.
המשמעות של פרק ההסטוריה בברלין, הוא שניתן לראות בכל רחבי העיר התייחסות לעברה גם במלחמת העולם השנייה וגם במלחמה הקרה, בין אם תחליטו לבקר באתרי המורשת ובין אם לאו, כדאי להכיר לפחות את הדגשים העיקריים.
Comments